maanantai 20. kesäkuuta 2011

kesämekko

Pienen tyttösen  neulottu kesämekko ennätti valmistua juuri juhannusjuhliin ja kuvasin sen eilen omenapuun oksalla. Tämä ohje löytyi tästä aarteestani, 1940-luvulta peräisin olevasta Lasten neulevaatteita - lehdestä. Samainen lehti josta löytyy myös sievän takin ohje. Mekon lankana on egyptin puuvillaa, ihanan pehmoista (kestää jopa 60 asteen konepesun) ja väri turkoosi, haastaen samalla ne kaikki vaatekaapista löytyvät kauniit vaaleanpunaisen sävyt. Pidän mekon elävästä pinnasta joka muodostuu isolla helmineuleella. Mallissa viehättää myös pienet pussihihat ja rullalle kaartuva kaulus... 

Odotan hetkeä, 
että saan napattua pikkuneidistä valokuvan uudessa mekossaan,
liittääkseni sen sitten muistojen albumiin.. 
Leikkien lomassa koetin sovittaa mekkoa, 
silloin se ei aiheuttanut omistajassaan ihastusta,
mutta jospa ajoitus oli vain väärä...




4 kommenttia:

  1. Voi suloisuutta. Ihana väri! Ihanaa juhannusta teille :)

    Ninuska

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Oikein ihanaa juhannusta myös sinulle, toivottavasti ehdit (työpäivien lomassa) nauttia tästä kesäjuhlasta ja valoisuudesta!

    VastaaPoista
  3. Miten kaunis mekko! Tuollaisia neuleohjeita pitäisi olla aikuisillekin, en ikinä löydä itseäni täydellisesti miellyttäviä neuleohjeita.

    Mutta kyllä se neiti vielä mekon päälleen laittaa! Jos leikkiin ei nyt vain kuulunut mekot ja hepeneet? Katsos, sellaisia ne hurjien neitien leikit voivat väli1llä olla :)

    terveisin Eliisa-täti

    VastaaPoista